Veertigdagentijd 2024: Met vallen en opstaan – Met Petrus op weg naar Pasen

Veertigdagentijd 2024: Met vallen en opstaan – Met Petrus op weg naar Pasen

Voor de kinderen van de onderbouw én de bovenbouw van de kindernevendienst bieden we voor de veertigdagentijd weer 7 zondagen aan met programma’s die bij elkaar horen. In deze gratis serie zijn jij en de kinderen gelijkwaardige gesprekspartners en ontdek je samen wat de Bijbel over Pasen te zeggen heeft.

We gaan dit jaar samen met Petrus op weg naar Pasen. Petrus wil niets liever dan Jezus volgen. Maar juist wanneer de tijd van Jezus’ sterven steeds dichterbij komt, vindt hij het moeilijk om ook met Jezus mee te gaan wanneer Hij moet lijden. Toch leert Petrus, met vallen en opstaan, Jezus’ volgeling te zijn.

Scroll verder voor de uitleg en de diverse materialen ↕️

Uitleg van het materiaal

Kinderwerkspecialist Lucré van Putten en redacteur Ageeth de Ruiter nemen je in 30 minuten mee in het Bijbel Basics materiaal voor de veertigdagentijd met als thema: ‘Met vallen en opstaan – Met Petrus op weg naar Pasen’.

We vertellen je meer over wat het thema inhoudt, welke producten je kan bestellen en hoe je het materiaal kan gebruiken voor jouw gemeente.

Bekijk hier de uitleg ⤵️

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Kerk

Voor in de kerk hebben we een zevenluik ontwikkeld.

Het zevenluik bevat 7 A3 posters. Elke zondag koppel je een nieuw luik aan het vorige. Zo groeit het verhaal van Petrus die, met vallen en opstaan, Jezus volgt.

Achter op het twee tweede en vijfde luik zit een standaard, zodat de luiken op zichzelf kunnen staan. Alleen de eerste heeft een steun nodig. Zet het zevenluik op een zichtbare plek (bijvoorbeeld op een grote tafel) voor in de kerk.

❌ Het zevenluik voor in de kerk is helaas UITVERKOCHT

Thuis

Voor thuis is er een kleine zevenluik gemaakt. Met dit zevenluik voor gezinnen groeit het verhaal van Petrus die, met vallen en opstaan, Jezus volgt.

Het zevenluik bevat 7 A6 kaarten. Elke zondag koppel je een nieuw luik aan het vorige. Achter op elk luik staat een QR-code die verwijst naar een luisterverhaal en verrassende opdrachten. Op het zesde luik staat een QR-code die verwijst naar een programma voor de Stille Week.

Bijbel Basics zevenluik A6 formaat

€ 6.50

Preekinspiratie

Ben je op zoek naar betrouwbare en inspirerende achtergrondinformatie voor de preek? We bieden uitleg bij de Bijbelgedeelten die worden behandeld in de programma’s tijdens de veertigdagentijd. Zo kom je snel tot de kern. In een video en geschreven tekst bespreken we de passage en belichten we één of meer thema’s uit de behandelde tekst. Ga direct naar het materiaal of ontvang de wekelijkse update in je mailbox.

Programma’s in deze serie

Jij bent Petrus, de rots

zondag 18 februari 2024
Matteüs 16:13 – 16:23

Heer, U gaat toch niet mijn voeten wassen?

zondag 25 februari 2024
Johannes 13:1 – 13:15

Ik zal U nooit in de steek laten

zondag 3 maart 2024
Matteüs 26:26 – 26:35

Petrus, je slaapt!

zondag 10 maart 2024
Marcus 14:32 – 14:41

Petrus, doe je zwaard weg

zondag 17 maart 2024
Matteüs 26:46 – 26:56

Ik ken die man niet!

zondag 24 maart 2024
Matteüs 26:57 – 26:75

Petrus ziet dat het graf leeg is

zondag 31 maart 2024
Johannes 20:1 – 20:10

Predikantenbrief

Brief voor ouders

Zevenluik powerpoint

Projectlied I tekst

Projectlied I Beamervideo met zang

Projectlied I Beamerslides met tekst

Projectlied I bladmuziek met zang

Projectlied I mp3 zang

Projectlied I bladmuziek instrumentaal

Projectlied I mp3 instrumentaal