Heer, U gaat toch niet mijn voeten wassen?
zondag 25 februari 2024 week 8

Heer, U gaat toch niet mijn voeten wassen?

Deze zondag is de tweede van een blok met zeven verhalen waarin we met Petrus op weg gaan naar Pasen.

Op deze zondag staat Johannes 13:1-15 centraal: tijdens de paasmaaltijd wast Jezus de voeten van zijn leerlingen. Maar Petrus
laat dit niet toe. Jezus maakt duidelijk waarom het belangrijk is dat Petrus toch zijn voeten door Hem laat wassen.

Er is ook preekinspiratie beschikbaar voor voorgangers die over de tekst willen preken die bij deze zondag hoort. In een video en geschreven tekst bespreken we de passage en belichten we één of meer thema’s uit de behandelde tekst.

Download hier het volledige programma

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Programma 25 februari

Heer, U gaat toch niet mijn voeten wassen?

Deze zondag is de tweede van een blok met zeven verhalen waarin we met Petrus op weg gaan naar Pasen.

Op deze zondag staat Johannes 13:1-15 centraal: tijdens de paasmaaltijd wast Jezus de voeten van zijn leerlingen. Maar Petrus laat dit niet toe. Jezus maakt duidelijk waarom het belangrijk is dat Petrus toch zijn voeten door Hem laat wassen.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op Petrus die niet begrijpt waarom Jezus zijn voeten wast.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op Petrus die niet wil dat Jezus zijn voeten wast maar die van Jezus hoort waarom dit toch belangrijk is.

Complete serie: Veertigdagentijd 2024: Met vallen en opstaan – Met Petrus op weg naar Pasen

Voor de kinderen van de onderbouw én de bovenbouw van de kindernevendienst bieden we voor de veertigdagentijd weer 7 zondagen aan met programma’s die bij elkaar horen. In deze gratis serie zijn jij en de kinderen gelijkwaardige gesprekspartners en ontdek je samen wat de Bijbel over Pasen te zeggen heeft.

We gaan dit jaar samen met Petrus op weg naar Pasen. Petrus wil niets liever dan Jezus volgen. Maar juist wanneer de tijd van Jezus’ sterven steeds dichterbij komt, vindt hij het moeilijk om ook met Jezus mee te gaan wanneer Hij moet lijden. Toch leert Petrus, met vallen en opstaan, Jezus’ volgeling te zijn.

Scroll verder voor de uitleg en de diverse materialen ↕️