Programma voor de komende zondag:

zondag 29 januari 2023

Mozes wordt geboren

Deze zondag is de eerste van een blok met vier verhalen over Mozes. Mozes wordt de leider van het volk van Israël, en hij leidt het volk weg uit Egypte. We sluiten het blok af met een psalm. Op deze zondag staat Exodus 2:1-10 centraal: het verhaal over Mozes die door zijn moeder in een rieten mand in de Nijl gezet wordt en dan gevonden wordt door de dochter van de farao.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de zus van Mozes die voor haar broertje zorgt.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op de dochter van de farao die Mozes uit het water redt

Wat is Bijbel Basics?

Bijbel Basics is dé kindernevendienstmethode waarin de Bijbel centraal staat! In deze gratis methode zijn jij en de kinderen gelijkwaardige gesprekspartners en ontdek je samen wat de Bijbel te zeggen heeft.

Veertigdagenproject 2023: Wie? Wat? Waar! – Op zoek naar wie Jezus is

Wie is Jezus? Die vraag staat centraal in de verhalen die we dit jaar op weg naar Pasen lezen. In verschillende Bijbelverhalen zijn de mensen om Jezus heen in verwarring. Hoe kan het dat deze man sterker is dan de wind en het water, zonden vergeeft, en zegt dat Hij bij God vandaan komt? Wie is Hij toch?  

In het veertigdagenproject gaan we op zoek naar antwoorden op de vraag wie Jezus is? Het draait daarbij steeds om deze vragen: Wie is Hij toch? Wat denken de mensen om Jezus heen? En wat is waar, welke waarheid ontdekken we over Jezus?  

Voor het moment in de kerk is er een kerkraam. Elke zondag van de veertigdagentijd kan er een venster worden geopend, waarbij een raampje met een illustratie zichtbaar wordt. Zo wordt stukje bij beetje meer zichtbaar wie Jezus is en wie Hij voor ons wil zijn.

Voor thuis is er een boekje en eenzelfde kleiner kerkraam als in de kerk.

Het projectlied bij dit project is vanaf begin februari beschikbaar.

Het kerkraam voor in de kerk en het boekje + kerkraam voor thuis zijn te bestellen via de webshop. Begin februari zullen de producten geleverd worden.

Bijbelzondag

Op deze pagina vind je het Bijbel Basics programma dat past bij Bijbelzondag: God is er altijd bij. In dit programma staat Psalm 139 centraal: een psalm over Gods nabijheid.

Komende programma’s

Mozes wordt geboren

zondag 29 januari 2023

God vertelt zijn naam aan Mozes

zondag 5 februari 2023

De tien straffen

zondag 12 februari 2023

Het volk gaat veilig door de zee

zondag 19 februari 2023

Alle programma’s

Wil je verder vooruit kijken dan de komende drie programma’s of zoek je een programma bij een bepaald thema of verhaal? Klik hier om alle programma’s te bekijken!

Wat is Bijbel Basics?

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Wat maakt Bijbel Basics uniek?

✔ dicht bij de Bijbel

✔ dicht bij het kind

✔ gratis en digitaal verkrijgbaar

✔ geschikt voor kleine en grote groepen