Jozef en zijn broers
zondag 25 september 2022 week 40

Jozef en zijn broers

Op deze zondag staat Genesis 44:18-45:15 centraal: Juda vertelt over het verdriet van Jakob, en Jozef maakt zich bekend aan zijn broers.

Download hier het volledige programma

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen.
Extra losse bestanden (zoals brieven voor predikanten of ouders) vind je hier.

Bij deze zondag bieden we een aanvullende opdracht aan; een quiz over broers en zussen in de Bijbel. Je vindt de opdracht in de downloadlijst van deze zondag.

Programma zondag 25 september

Script zondag 4

Quiz: broers en zussen in de Bijbel

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Jozef en zijn broers

Deze zondag is de laatste van een blok met vier verhalen over Jozef. Jozef is de oudste zoon van Rachel en Jakob. Uit de familie van Jozef ontstaat uiteindelijk een groot volk, het volk van Israël. Door Jozef komt het volk in Egypte terecht.

Op deze zondag staat Genesis 44:18-45:15 centraal: Juda vertelt over het verdriet van Jakob, en Jozef maakt zich bekend aan zijn broers.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op Jozef die zich bekendmaakt aan zijn broers, en op de heftige gevoelens die daarbij horen.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op Juda die zichzelf als slaaf aanbiedt in de plaats van zijn broer Benjamin: hierdoor weet Jozef dat zijn broers veranderd zijn

Complete serie: Jozef

In deze serie gaan we in vier verhalen door het leven van Jozef. Jozef is de oudste zoon van Rachel en Jakob. Uit de familie van Jozef ontstaat uiteindelijk een groot volk, het volk van Israël. Door Jozef komt het volk in Egypte terecht.