Job raakt alles kwijt
zondag 30 oktober 2022 week 45

Job raakt alles kwijt

Deze zondag is de eerste van een blok met drie teksten uit het Bijbelboek Job. We lezen drie verhalen: Job die alles kwijtraakt, een gedicht over wijsheid, en God en Job die met elkaar spreken.  Deze verhalen passen goed aan het einde van het kerkelijk jaar (de maand november). Dat is de tijd waarin in veel kerken de overleden mensen herdacht worden. De verhalen van Job sluiten hier mooi bij aan: ze gaan over het lijden van mensen en de grote levensvragen die daarbij horen. En over God die in alles aanwezig blijft, en die groter blijkt te zijn dan wij kunnen bedenken.

Download hier het volledige programma

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders, deze staan bij de serie over Job

Volledige programma – zondag 30 oktober 2022

Job raakt alles kwijt

Vandaag lezen we het begin van het verhaal over Job. Het gaat over Job die goed leeft en trouw is aan God. Hij is rijk en succesvol. Maar dan raakt hij alles kwijt.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op Job die alles kwijtraakt en zijn drie vrienden die hem komen troosten.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op Job die alles kwijtraakt en toch trouw blijft aan God.

Complete serie: Job

In drie weken lezen we drie verhalen over Job: Job die alles kwijtraakt, een gedicht over wijsheid, en God en Job die met elkaar spreken.Deze verhalen passen goed aan het einde van het kerkelijk jaar (de maand november). Dat is de tijd waarin in veel kerken de overleden mensen herdacht worden. De verhalen van Job sluiten hier mooi bij aan: ze gaan over het lijden van mensen en de grote levensvragen die daarbij horen. En over God die in alles aanwezig blijft, en die groter blijkt te zijn dan wij kunnen bedenken.