Het gouden beeld
zondag 14 mei 2023 week 20

Het gouden beeld

Deze zondag is de laatste van een blok met vier verhalen over Mozes en het volk van Israël in de woestijn. Ook lezen we in dit blok één psalm die bij deze verhalen past.

Exodus 32:1-14 staat centraal. De Israëlieten maken een gouden beeld van een stier en vereren dat. Daar wordt Mozes woedend om.

Download hier het volledige programma

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen.
Extra losse bestanden (zoals brieven voor predikanten of ouders) vind je hier.

Programma zondag 14 mei

Lied ‘Verder’ uit de Samenleesbijbel

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Het gouden beeld

Deze zondag is de laatste van een blok met vier verhalen over Mozes en het volk van Israël in de woestijn. Ook lezen we in dit blok één psalm die bij deze verhalen past.

Op deze zondag staat Exodus 32:1-14 centraal. De Israëlieten maken een gouden beeld van een stier en vereren dat. Daar wordt Mozes woedend om.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de Israëlieten die een gouden stierenbeeld maken en dus niet doen wat God aan hen gevraagd heeft.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op Mozes die aan God vraagt om niet meer boos te zijn.

Complete serie: Mozes in de woestijn I

In deze serie lezen we vier verhalen over Mozes en het volk van Israël in de woestijn. Ook lezen we in dit blok één psalm die bij deze verhalen past.