God en Job praten met elkaar
zondag 13 november 2022 week 45

God en Job praten met elkaar

Deze zondag is de laatste van een blok met drie teksten uit het Bijbelboek Job.

God spreekt tegen Job en stelt hem vragen. En Job geeft God antwoord: hij beseft dat hij God en het leven nooit helemaal zal kunnen begrijpen. Het troost hem dat God met hem praat

Download hier het volledige programma

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Lied: Job zit op een steen

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Volledige programma – zondag 13 november 2022

God en Job praten met elkaar

Deze zondag is de laatste van een blok met drie teksten uit het Bijbelboek Job. We lezen drie verhalen: Job die alles kwijtraakt, een gedicht over wijsheid, en God en Job die met elkaar spreken. Deze verhalen passen goed aan het einde van het kerkelijk jaar (de maand november). Dat is de tijd waarin in veel kerken de overleden mensen herdacht worden. De verhalen van Job sluiten hier mooi bij aan: ze gaan over het lijden van mensen en de grote levensvragen die daarbij horen. En over God die in alles aanwezig blijft, en die groter blijkt te zijn dan wij kunnen bedenken. Vandaag lezen we twee teksten uit het boek Job. God spreekt tegen Job en stelt hem vragen. En Job geeft God antwoord: hij beseft dat hij God en het leven nooit helemaal zal kunnen begrijpen. Het troost hem dat God met hem praat.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op het verschil tussen God als schepper en Job als mens, en hoe God dat duidelijk wil maken aan Job. Hij doet dat door aan Job vragen te stellen.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op God en Job die met elkaar in gesprek gaan, en dat Job daardoor getroost wordt

Complete serie: Job

In drie weken lezen we drie verhalen over Job: Job die alles kwijtraakt, een gedicht over wijsheid, en God en Job die met elkaar spreken.Deze verhalen passen goed aan het einde van het kerkelijk jaar (de maand november). Dat is de tijd waarin in veel kerken de overleden mensen herdacht worden. De verhalen van Job sluiten hier mooi bij aan: ze gaan over het lijden van mensen en de grote levensvragen die daarbij horen. En over God die in alles aanwezig blijft, en die groter blijkt te zijn dan wij kunnen bedenken.