Gasten op een bruiloft vasten niet
zondag 22 januari 2023 week 4

Gasten op een bruiloft vasten niet

Dit is de laatste zondag van een blok met vier verhalen over Jezus uit het Lucasevangelie.

Lucas 5:27-39 staat centraal: Als de wetsleraren aan Jezus vragen waarom zijn leerlingen niet vasten, vertelt hij verschillende voorbeeldverhalen. Die maken duidelijk dat zijn boodschap niet altijd past bij oude gewoontes.

Let op! Op 22 januari is het Bijbelzondag. Voor deze dag is ook een apart Bijbel Basics programma beschikbaar. Je vindt het programma hier

Download hier het volledige programma

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen.
Extra losse bestanden (zoals brieven voor predikanten of ouders) vind je hier.

Programma zondag 22 januari

Gasten op een bruiloft vasten niet

Deze zondag is de laatste van een blok met vier verhalen over Jezus uit het Lucasevangelie. Deze verhalen vertellen hoe Jezus opgroeit en begint aan zijn werk in Galilea.

Op deze zondag staat Lucas 5:27-39 centraal: Als de wetsleraren aan Jezus vragen waarom zijn leerlingen niet vasten (zoals toen gebruikelijk was), vertelt hij verschillende voorbeeldverhalen. Die verhalen maken duidelijk dat zijn boodschap niet altijd past bij oude gewoontes.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op het verhaal van de gasten op een bruiloft, die niet vasten zolang de bruidegom bij hen is.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op het verhaal van de oude jas die je niet met een nieuw stukje stof kunt repareren

Complete serie: Lucas I

In deze serie lezen we vier zondagen lang verhalen over Jezus uit het Lucas-evangelie. Deze verhalen vertellen hoe Jezus opgroeit en begint aan zijn werk in Galilea.