De bouw van de heilige kist
zondag 7 mei 2023 week 19

De bouw van de heilige kist

Dit is de vierde zondag in het blok met verhalen over Mozes en het volk van Israël in de woestijn.

Exodus 25:10-22 staat centraal. Mozes krijgt regels van God voor de bouw van de heilige kist. Dat is de kist waar de tien belangrijke regels in bewaard worden.

Download hier het volledige programma

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Programma zondag 7 mei

Lied ‘Verder’ uit de Samenleesbijbel

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

De bouw van de heilige kist

Deze zondag is de vierde van een blok met vier verhalen over Mozes en het volk van Israël in de woestijn. Ook lezen we in dit blok één psalm die bij deze verhalen past.

Op deze zondag staat Exodus 25:10-22 centraal. Mozes krijgt regels van God voor de bouw van de heilige kist. Dat is de kist waar de tien belangrijke regels in bewaard worden.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de reden waarom Mozes een heilige kist bouwt: namelijk om de twee stenen platen met de tien regels in te bewaren.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op God die met Mozes spreekt en hem persoonlijk ontmoet boven het deksel van de heilige kist.

Complete serie: Mozes in de woestijn I

In deze serie lezen we vier verhalen over Mozes en het volk van Israël in de woestijn. Ook lezen we in dit blok één psalm die bij deze verhalen past.