Alleen God weet echt wat wijsheid is
zondag 6 november 2022 week 44

Alleen God weet echt wat wijsheid is

Deze zondag is de tweede van een blok met drie teksten uit het Bijbelboek Job.

Vandaag lezen we uit het middelste deel van het boek Job, dat bestaat uit toespraken en gesprekken van Job, Jobs vrienden en God. In dit gedeelte staat ook het gedicht over wijsheid dat we vandaag lezen.

Download hier het volledige programma

Download hier het volledige programma met de voorbereiding, bouwstenen van de zondag en alle werkbladen. In deze download zitten nog niet de extra losse bestanden, zoals brieven voor predikanten of ouders.

Volledige programma – zondag 6 november 2022

Alleen God weet echt wat wijsheid is

Deze zondag is de tweede van een blok met drie teksten uit het Bijbelboek Job. We lezen drie verhalen: Job die alles kwijtraakt, een gedicht over wijsheid, en God en Job die met elkaar spreken. Deze verhalen passen goed aan het einde van het kerkelijk jaar (de maand november). Dat is de tijd waarin in veel kerken de overleden mensen herdacht worden.

De verhalen van Job sluiten hier mooi bij aan: ze gaan over het lijden van mensen en de grote levensvragen die daarbij horen. En over God die in alles aanwezig blijft, en die groter blijkt te zijn dan wij kunnen bedenken.

Vandaag lezen we een tekst uit het middelste deel van het boek Job. Dat deel bestaat uit toespraken en gesprekken van Job, Jobs vrienden en God. In dit gedeelte staat ook het gedicht over wijsheid dat we vandaag lezen.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op wijsheid als een kostbare schat: wijsheid is meer waard dan dure sieraden en parels. Mensen kunnen wijsheid niet kopen of zelf vinden.

Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op God die als enige weet waar wijsheid te vinden is en wat wijsheid precies is.

Complete serie: Job

In drie weken lezen we drie verhalen over Job: Job die alles kwijtraakt, een gedicht over wijsheid, en God en Job die met elkaar spreken.Deze verhalen passen goed aan het einde van het kerkelijk jaar (de maand november). Dat is de tijd waarin in veel kerken de overleden mensen herdacht worden. De verhalen van Job sluiten hier mooi bij aan: ze gaan over het lijden van mensen en de grote levensvragen die daarbij horen. En over God die in alles aanwezig blijft, en die groter blijkt te zijn dan wij kunnen bedenken.